This is a Purot.net wiki
Sivukartta

Vertaisohjaajien verkoston keskusteluryhmä Facebookissa

  • View:

Ryhmän ohjaaminen

Discuss & brainstorm

Discussion is not allowed for anonymous users. If you have an account, please login.

Myös Vanhustyön keskusliiton Vahvikkeesta löytyy vinkkejä ryhmänohjaamiseen.
http://www.vahvike.fi/fi/ryhman-ohjaa...
Hyviä ideoita ja viilausehdotuksia voi lähettää Vahvikkeen alalaidan Ota yhteyttä -linkistä.

@anonyymi Kiitos ideasta
anonymous   (18.11.2013 12:27)
 

@Suski66 Ideana: vanhuksilta voisi vaikka kysellä heille tärkeistä lauluista ja he voisivat kertoa tarinan, miksi juuri tuo kappale on tärkeä hänelle. Ja jos tuon laulun voisi soittaa vaikka netistä, niin siinäpä yhdistyisi merkityksellinen tarina ja sävel toisille jaettavaksi.
anonymous   (18.11.2013 12:22)
 

@anonyymi
Noihan toki ollakkin, mutta ohjaan kyllä joka toisella kerralla samalle ryhmälle tuolijumppaa niin ajattelin että olis pelkkä keskustelu juttu tää toinen.
anonymous   (14.10.2013 17:07)
 

Eikös porinan seassakin voi jotain toiminnallista olla? @Suski66
anonymous   (14.10.2013 17:03)
 

Hei ideanikkarit ja ryhmienohjaajat.
Olen aloittelemassa ensimmäistä kertaa porinapiiriä eräässä hoivakodissa. Onko kellään kokemuksia jakaa tällaisesta toiminnasta ? Olis kiva saada myös ideoita tällaiseen toimintaan. Olen kyllä erilaisten kerhojen vetäjänä toiminut mutta aina ovat olleet toiminnallisia kerhoja. Teen useammanlaista vapaaehtoistoimintaa vanhusten parissa. Mutta olisi kiva kuulla/saada uusia näkökulmia asiaan.
Suski

Olemme laajentamassa tätä wikiä kattamaan muutakin vapaaehtoistoimintaa kuin pelkästään ryhmien ohjaamisen. Näin saamme myös laajemman joukon tämän Wikin työstämään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että meidän sivustorakenne vähän yksinkertaistuu. Esimerkiksi tämä sivu nousee ylemmäksi. Ehdotamme ohjaajan taikalaatikon sijaan pääotsikko olisi ryhmätoiminta.

Vinkiksi kaikille, olemassa olevan listan perään on mahdollista laittaa omat linkit, tekstit tms viemällä hiiren haluamasi tekstikohdan päälle. Sivulle ilmaantuu kehys, klikataan kynän kuvaa jonka jälkeen voit jatkaa kyseisen kehyksen tekstin muokkaamista.

@UllaKaarina Ilmeisesti tunnuksesi toimii nyt? Pääset lisäämään materiaalia kun olet kirjaantunut sisään:
1. Siirrä ensin haluamasi tiedosto palvelimelle, valitse vasemmassa yläkulmassa oleva "Lisää tälle sivulle liitetiedosto"
2. Laita tiedostolle kuvaa otsikko ja valitse se tietokoneeltasi. Suosi pdf muotoa jos mahdollista
3. Tallenna

Tämän jälkeen tiedosto on laitettavissa linkkinä.

Minulla on jotenkin sekaisin nämä tunnarit tänne. Tein joku aika sitten yhdelle meidän ryhmälle tänne oman sivun nimellä olkkari. Se pitäisi poistaa, kun osaisi. Nyt kun kirjauduin tänne, tämä kirjaa minut tuolla olkkaritunnuksella, ei nimelläni.
En myöskään päässyt lisäämään tuonne taikalaatikkoon mitään.
Toivotaan että tilanne saadaan korjattua.

Ulla :-)
Olkkari   (13.02.2013 14:46)
 

Muokkailin vähän sivun sisältöjen ulkoasuja

@UllaKaarina Hei UllaKaarina! Kiitos kysymyksestäsi! Toivottavasti seuraavasta on apua:
Sivujen muokkaamisohjeet löytyvät välilehteä Sivuiston ohjeet klikkaamalla.

Sivuistolle kirjatuneena pääset lisäämään materiaalia esim. Ohjaajan taikalaatikkoon ja Vinkkejä tutustumisharjoituksiin kohtaan seuraavasti:
Vie hiiren "nuoli" sen tekstin päälle (Vinkkejä tutustumisharjoituksiin) mihin haluat materiaalia tuoda.
Aktivoituneen laatikon alle ilmestyy katkoviivalla rajattu alue Lisää tähän... Siirrä hiiren "nuoli" Lisää tähän tekstin päälle, jolloin alue aktivoituu ja esille tulee vaihtoehdot. Lisää: tekstiä, kuva, liitetiedosto tai muuta. Valitse näistä haluamasi vaihtoehto. Tuo haluamallasi tavalla materiaali sivulle ja tallenna, jonka jälkeen teksti päivittyy sivulle välittömästi. Jos jokin menee "pieleen" ja halut tuotoksesi poistaa sivuilta, niin klilkkaa punaista ruksia sen laatikon vasemmasta reunasta, johon olet materiaalisi tuonut.

lisäohjeita sivuston ohjeista tai kysy Hediltä tai minulta.

@HeidiTuulasvuo kiitos Heidi tarkasta ohjeistuksesta. Noilla tiedoilla jopa minä linkityksen osaan tehdä. :)

Sisältöä pääsee lisäämään sivulle haluamaansa kohtaan valitsemalla Lisää tähän... ja Tekstiä

Linkin luominen tekstisisältöön:
1. maalaa tekstialue josta linkki muodostetaan, esim. tässä tapauksessa www.ystavapiiri.fi/ideapankki
2. valitse työkaluista Lisää linkki (maapallokuvake)
3. kopioi avautuvan ikkunan osoitekenttään linkin kohde eli www.ystavapiiri.fi/ideapankki
4. määritä sivuston ulkopuolelle osoittava linkki avautumaan uuteen selainikkunaan valitsemalla Kohde -välilehdeltä Uusi ikkuna
5. Ok ja linkki on luotu
6. Tekstiosion tallentamisen jälkeen kannattaa vielä testata että linkki varmasti toimii!

Kohta 4 ei ole ei ole välttämätöntä, itselläni on tapana määrittää sivuston ulkopuolelle johtavat linkit uudelle välilehdelle koska se on mielestäni käyttäjäystävällistä. Mutta ehkäpä makuasiakin.

Teen sisällön lisäämisestä ja muokkaamisesta, linkittämisestä ja tiedostojen lisäämisestä vielä erilliset ohjeet Sivuston ohjeisiin.

@HeidiTuulasvuo Raisa kertoi eilen hyvän vinkin työkalupakista ryhmätoimintojen ohjaamiseen. Se löytyy http://www.ystavapiiri.fi/ideapankki linkin kautta. Yritettiin lisätä sitä tänne, mutta ei me osattu. :(
Voisitko sinä Heidi linkittää sen Vinkkejä ryhmäytymiseen kohdan alle? ja kirjottaisitko meille ohjeet, miten koko homma hoitui?